За ІІІ квартал 2021 року екоінспекторами  розраховано більше 2,5 млн грн за порушення вимог земельного законодавства

 

         Конституцією України визначено, що земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави.

          Протягом ІІІ кварталу 2021 року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Південного округу здійснено 105 перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства в частині здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони та раціонального використання земельних ресурсів на території Запорізької та Херсонської областей.

За результатами перевірок складено 36 протоколів, винесено 32 постанови про накладання адміністративного стягнення на суму 24,99 тис. грн, стягнуто 23,715 тис. грн.

Виконано розрахунки збитків, заподіяних державі внаслідок порушення вимог земельного законодавства на суму 2674,561 тис. грн. Пред’явлено 8 претензій, стягнуто 8,111 тис. грн.

       Повідомляємо, що відповідно до статті 211 Земельного Кодексу України, громадяни та юридичні особи несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність відповідно до законодавства за псування сільськогосподарських угідь та інших земель, їх забруднення хімічними та радіоактивними речовинами і стічними водами, засмічення промисловими, побутовими та іншими відходами.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці