За 9 місяців Інспекцією стягнуто до бюджету більше 2 млн гривень нарахованих збитків

 

За 9 місяців 2021 року Державною екологічною інспекцією Південного округу (Запорізька та Херсонська області) (далі - Інспекція) здійснені 2043 перевірки додержання вимог природоохоронного законодавства. Складені 2266 протоколів (в т. ч. 165 протоколів направлені до суду). За виявлені порушення до адміністративної відповідальності притягнуті 2086 особи, які оштрафовані на суму майже 500 тис. грн, стягнуто –  більше 420 тис. грн.

До правоохоронних органів передані 62 матеріали перевірок, з яких 18 – з ознаками кримінального правопорушення. Відкрито кримінальне провадження за фактом перевищення лімітів на спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів ПЗФ.

Загальна сума розрахованих збитків заподіяних державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства становить більше  77 млн. грн. Найбільші збитки розраховані за порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання у сфері:

-  охорони, раціонального використання вод та відтворення водних ресурсів більше 9 млн. грн;

-  охорони і раціонального використання земельних ресурсів більше     3 млн. грн.;

-         охорони та захисту лісових ресурсів – майже 5 млн. грн.;

-         охорони, використання і відтворення водних біоресурсів – 1,5 млн. грн.;

-  охорони, відтворення і використання територій та об’єктів природно-заповідного фонду України більше 58 млн. грн.

Сума шкоди, нанесеної невстановленими особами, склала більше  
300 тис. грн.

З метою добровільного відшкодування збитків пред’явлені 98 претензій на суму майже 75 млн. грн. Сума стягнутих збитків склала більше 2 млн. грн. 

 

Державна екологічна інспекція Південного округу (Запорізька та Херсонська області) закликає: – «Бережіть природу та її багатства. Ми маємо час, ресурс і технології щоб зробити нашу планету кращою, чистішою та безпечнішою.

І пам’ятайте: «Чисте довкілля – чисте сумління!».

 

  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці