Ухвалено постанову Кабміну, яка визначає Порядок взаємодії морських портів та екологічної інспекції

 

         23 жовтня 2021 року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 15.09.2021 № 1071 «Про затвердження Порядку взаємодії адміністрації морських рибних портів, портопунктів, місць базування суден флоту рибної промисловості та Державної екологічної інспекції із забезпечення дотримання законодавства про охорону навколишнього природного середовища у разі виявлення випадків скидання суднами (плавзасобами) забруднюючих речовин у межах акваторії порту, портопунктів та місць базування суден». Переглянути Постанову КМУ

          Проект цього документу розробили фахівці Державної екологічної інспекції України.

         «Згідно з постановою у разі виявлення скидання із судна забруднюючих речовин, Адміністрація рибного порту повідомляє про цей факт Держекоінспекцію. Після цього ДЕІ розпочинає перевірку, під час якої здійснює відбір проб води та їх дослідження у лабораторії. У разі виявлення відхилень від встановлених законодавством норм, інспекція вживає заходів відносно капітана судна або судновласника.

         Протягом доби з моменту ліквідації виявленого забруднення адміністрація надаватиме до Держекоінспекції опис здійснених заходів та інформацію щодо кількості забруднюючих речовин», - деталізував алгоритм проведення перевірок Андрій Мальований.

         За його словами, документ встановлює чіткий та єдиний механізм взаємодії адміністрації рибних портів, портопунктів та інших місць базування суден флоту рибної промисловості з Державною екоінспекцією. Це дозволить забезпечити прозоре та неупереджене проведення перевірок.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці