На Херсонщині порушено правила полювання

 

  09 жовтня 2021 року при здійсненні  заходів державного нагляду (контролю) дотримання правил полювання користувачами та громадянами на території мисливських угідь в мисливський сезон 2021-2022 роки.

  Під час проведення природоохоронних заходів, на підконтрольній території Білозерської районної організації УТМР виявлено порушення правил полювання.

  Інспекторами складено 3 протоколи  на порушників згідно КУпАП статті 85 ч 1, якими порушено вимоги  ст. 14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання».

Нагадаємо, дані порушення тягнуть за собою штрафні санкції для громадян у розмірі 102 - 1020 грн, для посадових осіб – 510-1530 грн, за повторне порушення 2040 грн та 2550 грн відповідно.

 

Державна екологічна інспекція Південного округу (Запорізька та Херсонська області) нагадує, що відповідно до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» (стаття 14),  документами на право полювання є:

            – посвідчення мисливця;

            – щорічна контрольна картка обліку добутої  дичини  і  порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;

            – дозвіл на добування мисливських тварин (відстрільна картка);

            – відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською  зброєю у разі її використання;

            – паспорт  на  собак  мисливських  порід, інших ловчих звірів і птахів  у  разі  їх використання під час полювання.

Зазначені документи мисливець зобов'язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення  продукції полювання і пред'являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.



 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці