Міндовкілля продовжує роботи з оновлення даних у Державному кадастрі природно-заповідного фонду

   

         Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України відкрито електронний державний кадастр територій та об’єктів природно-заповідного фонду, який розміщений на вебпорталі #ЕкоСистема https://eco.mepr.gov.ua/

         Необхідність створення такого Кадастру була передбачена ще Законом України «Про природно-заповідний фонд України» 1992 року.

 

         Відтепер кожен бажаючий може працювати з геопросторовими даними Державного кадастру територій та об’єктів природно-заповідного фонду і вільно використовувати їх при просторовому плануванні, проєктуванні, організації наукових досліджень тощо.

         Для цього Міндовкілля розмістило оновлену версію цих даних на Порталі відкритих даних https://data.gov.ua/dataset/mepr_05

         Найближчим часом ці оновлені дані будуть відображені на національному порталі екологічної інформації «ЕкоСистема».

         Також Міндовкілля співпрацює з Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру для оновлення шару “Природно-заповідний фонд” на Публічній кадастровій карті України.

         Завдяки  повідомленням, які надійшли за формою зворотного зв’язку, та за сприяння українсько-німецького проєкту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні» ці дані містять уточнену інформацію про:

·         73 пам’ятки природи

·         25 заказників

·         2 заповідні урочища

·         2 дендрологічні парки

·         1 ботанічний сад

·         Карпатський біосферний заповідник

·         Природний заповідник “Дніпровсько-Орільський”

·         Національні природні парки “Олешківські піски” та “Синевир”

·         Регіональні ландшафтні парки “Великобурлуцький степ” та “Краматорський”

Тепер, порівняно з попередньою версією:

·         уточнені межі 99 територій та об’єктів ПЗФ у Закарпатській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Тернопільській, Херсонській та Чернігівській областях.

·         додані межі 10 територій ПЗФ у Закарпатській, Харківській, Донецькій, Тернопільській та Херсонській областях.

         Роботи з удосконалення Державного кадастру територій та об’єктів природно-заповідного фонду продовжуються. Тож, якщо ви помітили неточності у відображенні меж ПЗФ або відомий вам об'єкт ПЗФ відсутній – надсилайте, будь ласка, інформацію через форму зворотного зв’язку https://tinyurl.com/pzf-pkk

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці