На Херсонщині виявлено розсипи зерна червоного кольору



         Безконтрольне та масове використання пестицидів і агрохімікатів в Україні є однією із тих екологічних проблем, яка набула загрозливих масштабів та охопила всю країну.

 

         Проте наслідки безконтрольного використання сільськогосподарських отрутохімікатів є значно ширшими, зокрема вони включають безпосередню загрозу життю та здоров’ю населення.

         Так, 30 жовтня 2021 року фахівці Державної екологічної інспекції Південного округу спільно з представниками управління Держпродспоживслужби в Херсонській області прийняли участь у проведенні моніторингу земельних ділянок Садівського старостинського округу Херсонськї міської територіальної громади, яку використовує суб'єкт господарювання Херсонської області.

         За результатами огляду виявлено розсип зерна на поверхня грунту, забарвленого в червоний колір та  встановлено, що використане зерно протруєне препаратами, які занесено до Державного реєстру пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні, та не є небезпечними, про що складено відповідний акт.

         Додатково нагадуємо, що розпорядженням Херсонської обласної державної адміністрації від 15.07.2021 № 592 заборонено застосування на території Херсонської області родентицидів з діючою речовиною брофіфакум в межах 40-кілометрової зони Біосферного заповідника «Асканія- Нова» ім. Фальц-Фейна.

 

         Державна екологічна інспекція Південного округу нагадує про суворе дотримання вимог законодавства у сфері поводження з пестицидами та агрохімікатами. Неправильне зберігання, поводження з засобами захисту рослин та тарою, в якій вони знаходились,  може становити потенційну загрозу для навколишнього природного середовища.

         Звертаємо  увагу, що порушення законодавства про пестициди і агрохімікати тягне за собою цивільну, дисциплінарну, адміністративну або кримінальну відповідальність згідно з чинним  законодавством.


 

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці