Проведено засідання: Про стан водних ресурсів на території Херсонської області

9 листопада 2021 року за ініціативою Державної екологічної інспекції Південного округу в режимі онлайн - конференції відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з питань стану водних ресурсів на території Херсонської області.

Нарада проведена на виконання Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23.03.2021 «Про виклики і загрози національній безпеці України в екологічній сфері та першочергові заходи щодо їх нейтралізації» та  Доручення Прем’єр – міністра України  від 07.09.2021 № 39200/1/1-2

Доповідав на засіданні  заступник начальника Державної екологічної інспекції Південного округу Микола Власенко, який повідомив, що основними забруднювачами водних об’єктів є наступні підприємства області, а саме:

-  КВУ «Каховський водоканал» м. Каховка - скид зворотних вод до р. Дніпро (Каховське водосховище) з перевищенням ГДС;

-  КП «Міський водоканал» м. Нова Каховка - скид зворотних вод до р. Дніпро з перевищенням ГДС;

-  КВУ «Бериславський водоканал» - аварійний скид до Каховського водосховища (р. Дніпро) без дозволу на спеціальне водокористування, затверджених нормативів ГДС;

-  Новокаховська міська рада (Веселівський старостинський округ) – несанкціонований скид до      р. Дніпро (Каховське водосховище) без дозволу на спеціальне водокористування, затверджених нормативів ГДС.

-  КП «Очисні споруди» Скадовської міської ради - здійснює скид господарсько – побутових стічних вод через Випуск № 1 до Джарилгацької затоки Чорного моря з  перевищенням ГДС;

-  КП «Генічеське виробниче управління водопровідно – каналізаційного господарства» - здійснює скид стічних вод у Азовське море з перевищенням ГДС.

В ході проведення заходів контролю Інспекцією виявлено чисельні порушення,  вживаються заходи адміністративного реагування. Винні особи притягаються до адміністративної відповідальності, рахуються збитки за забруднення водних об’єктів.

 

Враховуючи вищевикладене, Інспекцією запропоновано:

§  Вжити негайних заходів щодо припинення забруднення водних об’єктів.

§  Заслухати представників органів місцевого самоврядування про хід виконання місцевих програм в частині охорони та раціонального використання водних ресурсів, в разі необхідності внести зміни до відповідних програм.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці