Проведено навчання інспекторів

 

         У листопаді 2021 року відбулося внутрішнє навчання працівників Державної екологічної інспекції Південного округу з питань оформлення і направлення адміністративних протоколів до суду.

         Навчання проведено в режимі ZOOM конференції.

         Учасникам зібрання наголошено, що державна служба є ключовим елементом системи державного управління, від ефективного функціонування якого залежить дотримання конституційних прав і свобод громадян, послідовний і сталий розвиток країни.

         Під час навчання,  відділом правового забезпечення Інспекції роз’яснені  статті, за якими державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення, зазначені ст. 255 КУпАП.

         Уповноважені посадові особи органів виконавчої влади, що реалізують державну політику із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, як встановлено статтею 255 КУпАП, мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені статтями: частини другачетверта та п’ята статті 85статті 85-18888-188-2909191-591-6164 КУпАП.

         Детально зупинилися на моментах оформлення протоколів, у відповідності до вимог Інструкції з оформлення органами Державної екологічної інспекції України  та її територіальними органами матеріалів про адміністративні правопорушення, затверджену Наказом Мінприроди України 05.07.2004 № 264.

         Дотримання всіх вищезазначених вимог є обов’язковим при складанні протоколів про адміністративні правопорушення. В противному випадку протокол не має необхідної юридичної сили і його можливо оспорити.

         При вирішенні питання про направлення протоколу про адміністративне правопорушення до суду слід керуватися статтею 221 КУпАП, яка встановлює підвідомчість справ про адміністративні правопорушення суддям районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судів.

         При цьому слід враховувати, що за загальним правилом, встановленим статтею 276 КУпАП, справа про адміністративне правопорушення розглядається за місцем його вчинення.

         Проведено аналіз  окремих  випадків складання та направлення протоколів до суду, з метою усунення в майбутньому недоліків у роботі та недопущення порушень вимог КУпАП, що в окремих випадках стало підставою для повернення матеріалів для належного оформлення.

 

          За результатами навчання, керівником відділу правового забезпечення Інспекції наголошено про  неухильне дотримання вимог законодавства при складенні та направлені адмінпротоколів до суду.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці