Засіданні комісії:  виявлення та проведення перевірок об’єктів підвищеної небезпеки та потенційно небезпечних об’єктів на території Херсонської області

            

             Заступником начальника Державної екологічної інспекції Південного округу Миколою Власенко прийнято участь у засіданні комісії з питань виявлення та проведення перевірок об’єктів підвищеної небезпеки та потенційно небезпечних об’єктів на території області, що відбулась в приміщенні Херсонської облдержадміністрації.

             На засіданні розглянуто питання про стан справ з протидії нелегального обігу пального та території області .

             На комісії повідомлено, що Інспекцією на території Херсонської області проведено 24 перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання, які експлуатують 77 АЗС.

         За результатами перевірок, інспекторами складено 85 протоколів та винесено постанов на загальну суму 16317 грн. 

 

         Держекоінспекція, згідно з постановою Кабінету Міністрів України  від 28 грудня 2016 року, здійснює ринковий нагляд за таким видом продукції як автомобільні бензини, дизельне, суднове та котельне паливо, щоб ці продукти відповідали спеціалізованому Технічному регламенту, затвердженому постановою КМУ  від 01.08.2013 № 927.

Відповідно до Законів України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції»,  «Про загальну безпечність нехарчової продукції»,  спеціалістами відділу державного ринкового нагляду проведено 67 перевірок характеристик продукції, а саме: автомобільних бензинів та дизельних палив, стану виконання рішень.

За результатами перевірок характеристик продукції - 85 прийнятих рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів та 65 прийнятих рішень про скасування рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів.

        Працівниками відділу зафіксовано 3 випадки не допуску посадових осіб до проведення перевірок. Загальна сума штрафів за недопуск -  510 тис. грн.

        За результатами перевірок, спеціалістами відділу складено 13 протоколів про виявлені порушення вимог Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції». Винесено 18 постанов про накладання штрафу на суму 1млн. 325 тис.грн.

        Враховуючи вищенаведене, Інспекцією надано пропозиції щодо подальшої роботи комісії з метою забезпечення законної діяльності автозаправних станцій та легальному обігу пального.

   

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці