Інспекцією продовжується проведення екологічних навчань в навчальних закладах м. Херсона

 

         Так, фацівцями Інспекції проведено екологічні заходи для учнів молодших класів Херсонської загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів № 50 ім. Романа Набєгова Херсонської міської ради.

 

         Для дітей спеціалісти підготували цікаву розповідь, переглянули мультик про сортування відходів. Ознайомили з варіантами перероблення сміття в корисні для повсякденного життя речі. Діти жваво підключалися до ігор, під час яких юні природолюби вчилися розподіляти сміття по групам: Метал, Папір, Скло, Пластик.

         Діти ділилися своїми думками про «друге життя» відходів, їх подальше перероблення та використання. Розглядалися ілюстрації про терміни розкладання деяких матеріалів (відходів).

         Кожна дитина  висловила своє бачення у  закінченні речення : «Щоб наша Земля стало чистішою, я ….», передаючи з рук у руки глобус.

         Дітьми озвучено найпростіші кроки піклування про природу, серед яких: ходіння до магазину з еко-сумкою, а не з пакетом; економія води; використання багаторазової еко-пляшки; обирати іграшки з натуральних матеріалів.

         Показовим прикладом є те, що в даній школі дітьми приймається активна участь у сортуванні наглядно, так як в школі наявні контейнери для окремих видів відходів, які в подальшому передаються спеціалізованим фірмам для переробки.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці