На вимогу Інспекції стиxiйнe cмiттєзвaлищe лiквiдoвaнo

 

  На виконання припису Інспекції, Генічеською міською радою Херсонської області проінформовано про ліквідацію несанкціонованого сміттєзвалища та приведення земельної ділянки у належний стан.

 

         У вересні поточного року Державною  екологічною  інспекцією Південного округу проведено перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Генічеською міською радою Херсонської області по факту  несанкціонованого сміттєзвалища відходів території поблизу с. Придорожнє 

         Під час проведення позапланового заходу інспекторами здійснено обстеження території та виявлено  несанкціоноване  звалище побутових відходів на земельній ділянці площею 372,8 м2.

         Спеціалістами здійснено відбір проб ґрунтів та виявлено перевищення  гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин, що призвело до забруднення земельної ділянки.

За результатами перевірки, старосту с. Придорожнє притягнуто до адміністративної відповідальності та з метою усунення вказаного порушення, надано припис.

  Проведено розрахунок збитків та  підготовлено претензію на загальну суму більше 70 тис.грн.

         

         Питання виявлення несанкціонованих сміттєзвалищ знаходиться на постійному контролі Інспекції,  проводиться роз’яснювальна робота з органами місцевого самоврядування. Адже відповідно до ст.33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать  делеговані повноваження щодо здійснення контролю за додержанням вимог природоохоронного законодавства, в тому числі у сфері поводження з побутовими та виробничими відходами



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці