ТОВ «Подрібнювач» нараховані збитки за забруднення повітря близько 700 тис.грн.

 

 

         Протягом 2020-2021 роках, Державною екологічною інспекцією Південного округу здійснені позапланові заходи ТОВ «Подрібнювач» в частині  дотримання вимог природоохоронного законодавства.

         За результатами перевірок, встановлено факт відсутності документів  дозвільного характеру підприємства, яка призводить до забруднення навколишнього природного середовища, а саме: дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами відсутній.

         Відділом інструментально - лабораторного контролю проведено відповідні вимірювання у викидах стаціонарних джерел суб’єкта господарювання та встановлено, що внаслідок роботи обладнання суб’єкта господарювання в  атмосферне повітря надходять викиди сірки діоксиду та речовин у вигляді суспендованих твердих часток.

          

         Як результат, Інспекцією нараховано збитки в результаті наднормативних викидів забруднюючих  речовин в атмосферне повітря за період з 21.07.2020 по 21.07.2021 та виставлено претензію в сумі 688 тис. 483 грн.

         Відповідно до законодавства, шкода, завдана навколишньому природному середовищу повинна бути відшкодована в повному обсязі.

Крім того, Інспекцією подано позов до суду щодо зупинення господарської діяльності до отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами та отримання висновку оцінки впливу на довкілля. На даний час справа розглядається в суді.

          

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці