В Запорізькій області виявили факт забруднення земель

   

Забруднення ґрунту відходами виявила Держекоінспекція Південного округу під час перевірки КП «Михайлівський комунгосп» в Запорізькій області.

 

При проведенні планової перевірки інспекторами зафіксовано факт несанкціонованого розміщення твердих побутових відходів на відкритому ґрунті території очисних споруд за межами смт. Михайлівка загальною площею близько 1,4 тис. кв. м., чим  порушено статті 35, 45, 46 Закону України «Про охорону земель», статті 96 Земельного Кодексу України.

  На зазначеній території відібрано проби ґрунту та виявлено наднормативний вміст забруднюючих речовин, що призвело до забруднення земельної ділянки.

Відповідальну особу притягнуто до адміністративної відповідальності.

Інспекцією проведено розрахунок шкоди та направлено претензію підприємству про відшкодування завданої шкоди державі у  добровільному порядку.

 

В разі відмови від добровільного відшкодування, Державна екологічна інспекція Південного округу (Запорізька та Херсонська області) буде змушена звернутися до суду з позовом про їх стягнення у примусовому порядку.

 

Додатково повідомляємо, що згаданому суб’єкту господарювання раніше направлено претензію за користування підземною водою без дозволу на суму близько 2,8 млн.грн. Збитки не відшкодовано. Готуються матеріали для направлення до суду.

 

Фото з інтернет джерел

     

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці