Встановлено порушення вимог Закону України «Про оцінку впливу на довкілля»

   

         Інспекторами Державної екологічної інспекції Південного округу під час проведення планової перевірки ПрАТ «Фрідом Фарм Інтернешнл»  виявлено ряд порушень вимог природоохоронного законодавства, у тому числі встановлено факт наявності на одному із об’єктів підприємства ємностей для зберігання палива, експлуатація яких здійснюється без отримання позитивного висновку з оцінки впливу на довкілля або висновку державної екологічної експертизи, що є порушенням ст. 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

         На відповідальну особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 164 КУпАП та видано припис щодо усунення порушень та направлено відповідно до суду.

 

         Державна екологічна інспекція Південного округу звертає увагу суб’єктів господарювання, що здійснення планованої діяльності, яка підпадає під першу та другу категорію видів планованої діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля і підлягають оцінці впливу на довкілля визначених ст. 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» можливе лише після отримання позитивного висновку з оцінки впливу на довкілля.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці