Інспекція закликає громадян перевіряти легальність ялинок під час покупки

 

        

         Державними інспекторами в рамках операція «Новорічна ялинка», на території Херсонської області проводжуються спільні виїзди з представниками Національної поліції та держлісохорони в лісах, на ринках та автошляхах, з метою проведення перевірок та виявлення порушників.

 

         Так, 22 грудня поточного року, за порушення порядку придбання та збуту хвойних дерев порушників притягнуто до адмінвідповідальності за ч.1 ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Згідно з нею, винуватцю може загрожувати  від 510 гривень до 1 тисячі 700 гривень штрафу.

         Інспекцією готуються матеріали для передачі до суду.

 

         Державна екологічна інспекція Південного округу нагадує, що в кожної легальної ялинки обов'язково має бути етикетка із штрих-кодом.

 

          Дізнатися більше інформації про дерево: де його виростили і кому воно належить, ви можете  за допомогою ідентифікаційного коду з етикетки, ввівши його на сайті системи Лісогосподарського інформаційно-аналітичного центру   https://open.ukrforest.com/ .  Також ви можете завантажити на свій телефон відповідний додаток https://www.yalynka.info/ .

 

          Якщо інформація не збігається, або код відсутній – це означає нелегальний продаж дерев.

 

         Тому, закликаємо купувати лише легальні ялинки - з відповідним маркуванням.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці