ТОВ «Стімекс» відшкодувало шкоду близько 370  тис.грн. за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу  

ТОВ «Стімекс» на виконання  Рішення Господарського суду Запорізької області у примусовому порядку відшкодувало завдану державі шкоду у сумі близько 370 тис.грн.

 

Нагадаємо, що Державною екологічною інспекцією у Запорізькій області у серпні 2018 року проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ТОВ «Стімекс».

Перевіркою виявлено, що підприємство на промислових майданчиках                 м. Запоріжжя здійснювало викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади, в порушення вимог статтей 10 та 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

Відповідно до Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, які заподіяних державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, сума заподіяних державі збитків ТОВ «Стімекс» становить близько 370 тис.грн.

Підприємству було скеровано претензію для відшкодування збитків у добровільному порядку. Однак, підприємство не задовольнило претензію, тому матеріали про порушення природоохоронного законодавства направлено до Запорізької місцевої прокуратури  для представництва інтересів держави в особі Інспекції в суді.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці