НЕСАНКЦІОНОВАНЕ ЗВАЛИЩЕ ВІДХОДІВ У КОМИШУВАСІ: ВЛАДА ТРИМАЄ ПИТАННЯ НА КОНТРОЛІ

     

         11 січня 2022 року в Запорізькій обласній державній адміністрації відбулась нарада з питань засмічення та забруднення небезпечними відходами земельної ділянки, на території Комишуваської селищної ради, яка знаходиться у користуванні ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія».

         Зібрання пройшло під головуванням директора Департаменту захисту довкілля Сергія Карпія.

         Участь у нараді прийняла начальник управління державного екологічного нагляду (контролю) природних ресурсів та промислового забруднення Запорізької області Державної екологічної інспекції Південного округу Інна СЄРЯКОВА.

 

         Члени наради розглянули питання стосовно механізму залучення державних коштів для вжиття заходів щодо вирішення питання з небезпечними відходами та подальшого подання регресивного позову до винних осіб. Це питання є нагальним, адже деякі складники відходів несуть певну загрозу для навколишнього природного середовища та здоров’я населення.

          

Нагадаємо, зазначена ділянка землі перебуває в оренді у фірми, що займалася утилізацією небезпечних відходів.

Під час здійснення заходу виявлено, що на земельній ділянці розташовані зруйновані будівлі, безконтрольно розміщені небезпечні відходи.

         Інспекцією здійснюється збір всіх необхідних матеріалів з метою розрахунку збитків за забруднення та засмічення земельної ділянки.

Матеріали перевірки передані до Запорізької обласної прокуратури для вжиття заходів реагування щодо запобігання або припинення вчинення правопорушення.  Порушене кримінальне провадження.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці