На Херсонщині встановлено порушення режиму природно-заповідного фонду

  

20.01.2022 поблизу с. Красне Скадовського району, Херсонської області прикордонниками Херсонського прикордонного загону, встановлено факт незаконного добування видів тварин занесених до Червоної книги України, для оформлення адміністративних матеріалів було залучено працівників Чорноморського рибоохоронного патруля.  У порушників природоохоронного законодавства   виявлено 11 особин осетра російського, 2 особини севрюги звичайної, 39 особин білуги звичайної) та водних біоресурсів: 1 особина калкана чорноморського та 1 особина камбали глоси. Загальна сума збитків нанесених внаслідок незаконного добування видів тварин занесених до Червоної книги України складає 4,5 млн. грн.

Загальна сума збитків нанесених внаслідок незаконного добування водних біоресурсів понад 4 тис. грн.

За даним фактом відкрито кримінальну справу Слідчим відділом Скадовського районного відділення ГУНП в Херсонській області. 

Однак заборонених знарядь лову у порушників не виявлено.

Інспекція припускаючи, що заборонені знаряддя лову перебувають в місцях можливої міграції тварин занесених до Червоної книги України та в подальшому можуть призвести до її загибелі, здійснювала заходи з їх виявлення.

27.01.2022 Державною екологічною інспекцією Південного округу спільно з відділом прикордонної служби  «Скадовськ» Херсонського прикордонного загону, під час здійснення державного нагляду(контролю)  виявлено 12 одиниць заборонених знарядь лову.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці