Міндовкілля планує розширити межі  заповідних територій Запорізької області  

         Торік площа природно-заповідного фонду збільшилася більше, ніж на 10 тис. га і на 217 тис. га були розширені площі водно-болотних угідь.

         Наразі Міндовкілля підготували проєкти указів Президента України, які дозволять розширити території таких домівок для червонокнижних тварин та рослин:

·         Національний природний парк «Великий Луг» у Запорізькій області має збільшитися на понад 9274 гектари. До нього увійде частина акваторії Василівської затоки та східної частини акваторії Каховського водосховища. 

·         Рівненський природний заповідник. Його територія поповниться на 6395 гектарів. Більшість з них є Смарагдовою мережею та частиною водно-болотного угіддя «Торфово-болотний масив Переброди», що є одним з головних місць існування водоплавних птахів та охороняється в рамках Конвенції про водно-болотні угіддя.

·         Національний природний парк «Кармелюкове Поділля» на Вінничині. Плануємо розширити нацпарк майже на 64 гектари та завершити процес передачі майже 48 гектарів, які включені Указом Президента ще у 2009 році («Про створення національного природного парку «Кармелюкове Поділля» від 16 грудня 2009 року № 1057/200). 

·         Національний природний парк «Синьогора». До нього увійде 32 гектари земель Івано-Франківщини. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці