На Херсонщині інспектори затримали чоловіка із зрубаною деревиною

 

         У січні поточного року під час проведення заходів державного нагляду (контролю) на території Скадовського району Херсонської області, державними інспекторами виявлено та встановлено перевезення незаконно зрубаної деревини лоха золотистого без наявності документів, які підтверджують їх придбання та збуту. Всього порушником перевезено 1 куб.м. деревини.

         На порушника складено адмінпротокол за  ч.1 ст.  88-1 КУпАП. Матеріали скеровано до суду.

        

         Статтею  88-1. Кодексу України про адміністративні правопорушення за Порушення порядку придбання чи збуту об'єктів рослинного світу передбачена адміністративна відповідальність.

   Зокрема, порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу -

тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста (510 грн - 1700 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Ті самі дії, вчинені щодо об’єктів тваринного або рослинного світу, які перебували в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, -

тягнуть за собою накладення штрафу від ста до двохсот п’ятнадцяти  (1700 грн – 3655 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці