Державна екологічна інспекція Південного округу закликає громадян захистити природу  від пожеж!

 

 

          У такий важливий для країни час, коли всі сили покладені на боротьбу з ворогом,  Державна екологічна інспекція Південного округу (Запорізька та Херсонська області) закликає громадян не підпалювати суху траву на своїх земельних ділянках та прилеглих територіях. 

Ситуація критична у зв’язку стійкою посушливою вітровою погодою, що значно підвищує пожежну небезпеку.

 

         Мають місце непоодинокі випадки лісових пожеж, масового випалювання стерні, поживних решток, сухої рослинності на полях, смугах відводу доріг, лісосмугах, на схилах ярів, випалювання сухої водно-болотної рослинності, що призводить до непоправних наслідків і багатотисячних збитків, значного забруднення атмосферного повітря, порушення стану біогеоценозів, змін фізико-хімічного і гідрологічного режиму екотопів, порушення стабільності екосистем, пониження родючості та протиерозійної стійкості ґрунтів.

        

         Нагадуємо, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю і т.д. на узбіччі автомобільних доріг і залізниць, у парках, тощо у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища передбачає адміністративну, а також кримінальну відповідальність.

 

Крім того, з 3 березня 2022 року внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.            Зокрема у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів додано також навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності. Для порушників передбачено покарання у вигляді ув'язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

 

Звертаємось до всіх українців, хто хоче допомогти своїй землі здолати окупанта - не створювати додаткових надзвичайних ситуацій службам, які й так щоденно рятують тисячі життів!

Давайте будемо відповідальними та підтримаємо один одного!

Не палімо власну землю!

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці