Розпочалась весняно-літня заборона водних біоресурсів у 2022 році

 

Із настанням весни на всіх водоймах України починає діяти нерестова заборона на вилов риби. Заборона встановлюється на лов (добування) водних біоресурсів у весняно-літній період природного відтворення (нересту) у 2022 році на територіях водних об’єктів  Херсонщини та  Запорізької області.

 

Попри бойові дії які відбуваються на всій території України, Державна екологічна інспекція Південного округу робить свою роботу і виявлятиме порушників правил рибальства.

 

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі, з перевищенням дозволеної добової норми вилову – три кілограми. Крім цього, заборонено пересування плавучих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства та проведення підводного полювання.

Під час нересту також не дозволяється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).

 

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності.

 

Також нагадуємо, що згідно Постанови Кабінету Міністрів України 1039 від 06.10.2021, за незаконний вилов водних живих біоресурсів нараховуються збитки за кожну виловлену рибину. 

            

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці