Нерестова заборона продовжується

 

Нещодавно Державна екологічна інспекція Південного округу повідомляла про початок періоду нересту.

Додатково інформуємо про території водних об’єктів Запорізької та Херсонської областей, де починає діяти нерестова заборона.

Цього року строки нерестової заборони для промислового та любительського рибальства суттєво відрізняються.

 

Запорізька область.

Відповідно до Наказу Управління державного агентства меліорації та рибного господарства у Запорізькій області від 21.03.2022 року № 58(https://zp.darg.gov.ua/_nezabarom_na_vnutrishnih_0_0_0_1041_1.html)

Промислове рибальство забороняється в такі терміни:

- на Дніпровському (Запорізькому) водосховищі – з 21 квітня по 29 червня 2022 року;

- на Каховському водосховищі – з 26 квітня по 04 липня 2022 року;

- у водоймах спеціальних товарних рибних господарств (СТРГ) – з 11 квітня по 30 травня 2022 року, якщо інше не передбачено режимом рибогосподарської експлуатації.

Любительське рибальство забороняється в такі терміни:

- на Дніпровському (Запорізькому) та Каховському водосховищах  – з 11 квітня по 20 червня 2022 року;

- на річках: в корінних водах – з 11 квітня по 30 травня, в придаткових системах – з 11 квітня по 10 липня 2022 року.

- у водоймах спеціальних товарних рибних господарств (СТРГ) – з 11 квітня по 30 травня 2022 року, якщо інше не передбачено режимом рибогосподарської експлуатації.

 

Крім того, відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації, начальника Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Старуха від 26.03.2022 року № 134 на Каховському та Дніпровському водосховищах, а також на великих, середніх і малих водних об’єктах Запорізької області забороняється навігація маломірних суден.

Також забороняється як промисловий, так і любительський (спортивний) вилов водних біоресурсів на Каховському, Дніпровському водосховища, а також на р. Дніпро до завершення військового стану.(http://zp.darg.gov.ua/files/9/rozp_26.jpg).

 

Херсонська область.

Відповідно до Наказу Управління державного агентства меліорації та рибного господарства у Херсонській області від 06.04.2022 року № 83-ОД встановлено наступні терміни заборони в рибогосподарських водних об’єктах Дніпровсько-Бузької естуарної системи (http://khs.darg.gov.ua/files/10/83.pdf):

Промислове рибальство:

-         У Каховському водосховищі в межах Херсонської області – з 26 квітня по 04 липня 2022 року;

-         у р. Дніпро – від гирла до забороненого простору Каховської ГЕС, включаючи придаткову заплавну систему – з 26 квітня по 01 липня 2022 року;

-         у р. Інгулець – від гирла до смт. Велика Олександрівка – з 26 квітня по 01 липня 2022 року;

-         у Дніпровському лимані – з 21 квітня по 21 червня 2022 року;

-         у Дніпровському лимані на відстані 1,5 км від берега углиб лиману на ділянці від нижньої межі Дніпровського забороненого простору до Покровсько-Хуторського лабазу, включаючи всю придаткову озерну систему – з 22 червня по 01 липня 2022 року;

-         у всіх інших внутрішніх водних об’єктах басейну Чорного моря в межах Херсонської області – з 16 квітня по 15 липня 2022 року.

 

Любительське (спортивне) рибальство:

-         у Каховському водосховищі в межах Херсонської області – з 11 квітня по 20 червня 2022 року;

-         у Дніпровському лимані – з 15 квітня по 15 червня 2022 року;

-         у Дніпровському лимані на відстані 1,5 км від берега углиб лиману на ділянці від нижньої межі Дніпровського забороненого простору до Покровсько-Хуторського лабазу, включаючи всю придаткову озерну систему – з 16 червня по 25 червня 2022 року;

-         у р. Дніпро – від місця впадання у Дніпровський лиман до забороненого простору Каховської ГЕС з притокою Інгулець від гирла до смт. Велика Олександрівка, включаючи придаткову систему цих річок – з 20 квітня по 25 червня 2022 року;

-         у всіх інших водоймах Чорноморського регіону в межах Херсонської області – з 11 квітня по 10 липня 2022 року.

 

На період нересту дозволяється:

- любительське рибальство на рибогосподарських водних об’єктах (окрім водойм аквакультури) однією поплавковою або донною вудкою з  одним гачком та спінінгом з берега поза межами нерестовищ, перелік яких затверджений цим наказом, на ділянках любительського рибальства;

- вилов об’єктів аквакультури які розведені, утримуються та/або вирощуються суб’єктами аквакультури у межах наданих їм відповідно до закону у приватну власність, в користування рибогосподарських водних об’єктів (їх частин), рибогосподарських технологічних водойм, у межах належних їм технологічних пристроїв і споруд (рибницький басейн, плавучий рибницький садок, тощо);

- здійснення любительського рибальства (надання рекреаційних послуг) на водоймах аквакультури на платній та безоплатній основі у порядку визначеному власником об’єктів аквакультури без обмеження права загального водокористування, якщо інше не передбачене договором оренди водного об’єкту.

   

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці