Заходи контролю в нерестовий період тривають

 

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області) за минулий тиждень здійснено заходи контролю по попередженню та недопущенню браконьєрства.

Зокрема, здійсниено виїзди у Комунарський, Дніпровський та Хортицький райони м. Запоріжжя, де виявлено місця збуту водних живих ресурсів без відповідних документів. Під час перевірок встановлено, що особи здійснюють збут свіжої риби (карась сріблястий) без документів, що підтверджують законність придбання риби та сертифікатів якості, що є порушенням Закону України "Про тваринний світ".

 

За фактами виявлених порушень державними інспекторами складено 5 протоколів про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

У відповідності до вимог законодавства, протоколи про вчинення адмінправопорушення буде скеровано до судових органів для прийняття рішень по суті.

 

Крім того, державними інспекторами продовжуються обстеження затоки р. Дніпро (м. Запоріжжя) щодо виявлення порушень Правил любительського і спортивного рибальства в період нересту.

Так, за період нересту державними інспекторами виявлено 29 порушників, яких притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 3 ст. 85 КУпАП. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці