Результати проведених заходів під час заборони на лов риби та інших водних живих ресурсів на водних об’єктах в весняно-літній нерестовий період 2022 року

З 11 квітня по 10 липня 2022 року тривала заборона на вилов риби та інших водних живих ресурсів на водних об’єктах Запорізької та Херсонської областей у нерестовий період.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Південного округу здійснили 99 рейдових заходів (виїздів) державного нагляду (контролю) на підконтрольній території України в межах Запорізької області з метою попередження та недопущення браконьєрства в нерестовий період.

Так, за результатами проведених заходів:

- за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) до адміністративної відповідальності притягнуто 161 особу;

- за порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження риби  складено 7 протоколів про адміністративне правопорушення (ч. 1 ст. 88-1 КУпАП) та 6 матеріалів вже направлено до судових органів для притягнення порушників до адміністративної відповідальності;

- за порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду, у тому числі за здійснення лову риби та заїзд на плав.засобах на територію ПЗФ, на 6 порушників складено протоколи за ст. 91 КУпАП, які також направлено до судових органів.

Крім того, вилучено 1000 м сіток та затримано 2 транспортні засоби, за допомогою яких порушники здійснювали заборонений лов.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці