Інспекція проводить обстеження промислових підриємтсв на предмет перевищення концентрації викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря

У липні 2022 року на підставі чисельних скарг запоріжан на якість атмосферного повітря в обласному центрі до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом забруднення запорізькими підприємствами атмосферного повітря та розпочато досудове розслідування  (ч. 2 ст. 241 Кримінального Кодексу України).

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Південного округу, спільно зі Спеціалізованою екологічною прокуратурою здійснено обстеження промислових підприємств у Шевченківському районі міста.

Під час проведеного огляду, працівниками відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції відібрано проби викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

За результатами проведених досліджень, у разі виявлення перевищення концентрацій забруднюючих речовин, порушників природоохоронного законодавства буде притягнуто до відповідальності.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці