За пошкодження 37 дерев породи вʼяз, порушники відшкодують збитків на суму понад 138 тисяч гривень

17 жовтня 2022 року державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області) спільно з предстаниками правоохоронних органів виявив двох осіб, які за допомогою бензопил здійснили незазонне знесення 37 дерев породи вʼяз до ступеня припинення росту без документів на спеціальне використання лісових (рослинних) ресурсів, що є порушенням ст. 69 Лісового кодексу України та ст. ст. 9, 10 Закону України “Про рослинний світ”.

За порушення вимог природоохоронного законодавства відносно порушеників складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 65-1 КУпАП (Знищення або пошкодження полезахисних лісових смуг та захисних лісових насаджень).

Згідно з вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 23.07.2008 № 665 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу», з урахуванням індексації 2022 року, розраховано завдану державі шкоду, що склала 138,132 тисяч гривень, що є істотною шкодою, яка тягне за собою настання кримінальної відповідальності згідно із законами України.

Наразі матеріали готуються до передачі в правоохоронні органи для вирішення справи по суті.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці