І знову «чорні лісоруби» здійснили знищення полезахисних лісосмуг на загальну суму майже 100 тисяч гривень.

Державні інспектори щодня здійснюють заходи державного нагляду (контролю) з метою виявлення та попередження порушення вимог природоохоронного законодавства.

Так, 19 жовтня 2022 року було виявлено чоловіка, який у лісосмузі лінійного насадження (поблизу с. Васильківське, Запорізький район, Запорізької області) за допомогою механічного засобу – бензопили «Урал» здійснив незаконне знесення 6 дерев породи ясен дерев, а 25 жовтня 2022 року – інший мешканець Запорізького району на території Матвіївської територіальної громади здійснив незаконне знесення трьох дерев породи шовковиця та ясен без документів на спеціальне використання лісових (рослинних) ресурсів.

Відносно порушників складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 65-1 КУпАП (знищення або пошкодження полезахисних лісових смуг та захисних лісових насаджень).

Сума збитків, завданих державі у першому випадку складає 29,429 тис.грн., у другому – 69,932 тис.грн. Така шкода є істотною та тягне за собою настання кримінальної відповідальності згідно із законами України.

Наразі матеріали готуються до передачі в правоохоронні органи для вирішення справи по суті.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці