ЗАОЩАДЖЕННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ: ЗБЕРЕЖЕННЯ ЕКОЛОГІЇ ТА СІМЕЙНОГО БЮДЖЕТУ

Увага! Свідоме ставлення до побутового споживання електрики не тільки знизить навантаження на електромережі та дасть енергетикам час для ремонту пошкодженого російськими атаками обладнання, але й допоможе зберегти екологію та сімейний бюджет!

Надмірне споживання електрики призводить до збільшення використання природних ресурсів, які не безмежні, підвищення об’єму викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Серед ТОП-100 найбільших забруднювачів довкілля України чільне місце посідають 14 енергетичних підприємств – теплові електростанції і теплоелектроцентралі.  Спалювання викопного твердого та рідкого палива супроводжується виділенням сірчистого, вуглекислого і чадного газів, а також оксидів нітрогену, пилу, сажі та інших забруднювальних речовин. Атомні електростанції у процесі щоденної роботи викидають у повітря радіонукліди, які мають канцерогенний ефект. Але найважливіша причина екологічної небезпеки від АЕС – це радіоактивні відходи.

Все це, безумовно, шкодить нашій природі, здоров’ю, життю!

Поради від екологів:

-         Замініть лампи розжарювання в оселях на енергоекономні.

-         Використовуйте побутову техніку з високою енергоефективністю.

-         Вимикайте світло, залишаючи приміщення.

-         Не залишайте електроприлади «в режимі сну».

Такі заходи принесуть користь не лише планеті, але й, що є теж не менш актуальним, знизять витрати на комунальні послуги.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці