Встановлено заборону вилову риби на зимувальних ямах у зимовий період 2022-2023 років

На Дніпровському (Запорізькому) та Каховському водосховищах з 1 листопада 2022 року розпочалася осінньо-зимова заборона на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах, яка триватиме до закінчення зимового періоду.

З метою забезпечення охорони та створення сприятливих умов для зимівлі водних біоресурсів управлінням Держрибагентства у Запорізькій області видано відповідний наказ № 108 від 20.10.2022 у якому зазначено перелік та межі зимувальних ям, де вилов риби заборонено. З Наказом можна ознайомитись за посиланням https://www.zp.darg.gov.ua/_na_vnutrishnih_vodojmah_0_0_0_1081_1.html

або http://zp.darg.gov.ua/files/9/zimova%20zaborona%202022-2023.pdf  

Відповідно до пункту 4.2 Правил любительського і спортивного рибальства любительський лов риби в зимовий період (від льодоставу до скресання криги) дозволяється за межами зимувальних ям зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння із гачком не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування, а також тих, що закріплені за громадськими об'єднаннями не повинна перевищувати п’яти на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

За недотримання зазначених норм передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків.

 Закликаємо рибалок бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці