Інспекція взяла участь у навчальному семінарі з оцінки забруднених територій України, що проходив у Швейцарії

У період з 21 по 25 листопада 2022 за запрошенням The United Nations Environment Programme (Екологічна Програма ООН) десять представників підрозділів інструментально-лабораторного контролю територіальних та міжрегіональних підрозділів Держекоінспекції України, у тому числі і представник Державної екологічної інспекції Південного округу (Запорізька та Херсонська області), взяли участь у навчальному семінарі з оцінки забруднених територій України, який проводився у Швейцарському федеральному навчальному центрі (Шварценбург). Також фахівці відвідали Лабораторію Шпиц (Labor Spiez) Швейцарського федерального інституту з ядерного, біологічного та хімічного захисту.

     Спільно із колегами з Держпродспоживслужби та співробітниками наукових установ, фахівці Держекоінспекції обговорили проблематику, яка виникає у процесі здійснення заходів контролю на територіях, що зазнали шкоди внаслідок збройної агресії росії. 
     Варто зазначити, що програмою тренінгу були передбачені як основні теоретичні навчання з оцінки забруднення території, складання стратегій і планів, методи ремедіації довкілля, так і практичні заняття з відбору проб за міжнародними стандартами, використання приладів у польових умовах, зберігання та транспортування проб, правила охорони праці та безпеки.


Дякуємо колегам за отримані знання, обмін досвідом та готовність надавати практичну та методологічну допомогу українським фахівцям. Набуті знання та досвід будуть використані при фіксації та розрахунках збитків, завданих державі країною-агресором. 

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці