За забруднення атмосферного повітря ПАТ "Укрнафта" нараховано збитки у розмірі 186,939 тис. грн.

Державною екологічною інспекцією Південного округу (Запорізька та Херсонська області) у квітні 2021 року здійснено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства двох АЗС, які належать ПАТ «Укрнафта». Перевіркою встановлено, що від технологічного обладнання та об’єктів, пов’язаних з утворенням забруднюючих речовин промислових майданчиків здійснювались викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади, що є порушенням статей 10 та 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

Відповідно до «Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, які заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря», затвердженої наказом Міністерства енергетики та захисту довкілля України від 28.04.2020 № 277, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 07.05.2020 за № 414/34697 сума заподіяних державі збитків складає 186,939 тис. грн.

          Наразі підприємству пред’явлено претензії для відшкодування шкоди завданої державі, у добровільному порядку. У разі відмови ПАТ «Укрнафта» від добровільної сплати збитків, Інспекція буде змушена звернутися до суду.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці