Здійснивши вилов риби у нерестовий період, чоловік завдав шкоди на 44 тисячі гривень

З першого квітня на водоймах Запорізької області розпочалася Нерестова заборона 2023. Про те, на яких водоймах і, з якого числа розпочинається нерестова заборона Інспекція інформувала у попередньому дописі, з яким ви можете ознайомитись за посиланням https://pivden.dei.gov.ua/post/nerestova-zaborona-2023

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища щодня проводять рейдові заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства, у тому числі і за дотриманням режиму Нерестової заборони.

Так, 05 квітня 2023 року працівниками відділу державного екологічного нагляду (контролю) біоресурсів Запорізької області у нерестовищі в гирлі р. Кокань (с. Біленьке, Запорізький р-н, Запорізька область) виявили порушника, який з гумового човна здійснював заборонений лов риби сіткою. Виловив 28 особин карася сріблястого, чим завдав державі збитків на суму 44 тисячі 268 гривень.

За результатами заходу відносно порушника складено протокол про адмін.правопорушення за частиною 4 статті 85 КУпАП.

Наразі матеріали готуються для передачі до судового органу для вирішення справи по суті.

 


Інспекція нагадує, що за порушення правил рибальства особа може бути притягнута до адміністративної відповідальності за частиною 3 статті 85 КУпАП у вигляді штрафу від 34 до 170 гривень.

За грубе порушення правил рибальства, а саме за рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову на порушника буде складено протокол про адміністративне правопорушення за частиною 4 статті 85 КУпАП та розрахована, а матеріали у даному випадку направляються на розгляд до судових органів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці