«Шевченко єднає Україну»

Сьогодні, 15 квітня з нагоди Дня довкілля та на підтримку всеукраїнської Екоакції «Шевченко єднає Україну» Державною екологічною інспекцією Південного округу на острові Хортиця було висаджено 27 дубів, що символізує собою єдність України, а саме: 24 області, Крим, міста Київ та Севастополь.

Акція створена за ініціативи т.в.о. керівника Державної екологічної інспекції України Ігоря Зубовича.

До заходу долучились в.о. начальника Держекоінспекції Південного округу Олег Бігдан, перший заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Генадій Тимченко, заступник голови ЗОВА Віталій Сиволап, керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко,в.о. директора Департаменту захисту довкілля ЗОДА Сергій Карпій, заступники голови Запорізької міської ради Олександр Власюк та Олександр Казанцев, начальник управління з питань екологічної безпеки ЗМР Гліб Золотарьов, Народний депутат України, член комітету з питань екологічної політики та природокористування Артем Кунаєв, керівниця Спеціалізованої екологічної прокуратури  Запорізької обласної прокуратури Ірина Лавренко, депутат Запорізької обласної ради Ігор Чумаченко, заступник начальника Запорізького райуправління Національної поліції України в Запорізькій області Віталій Стоячко, заступниця генерального директора з наукової роботи Національного Заповідника «Хортиця» Світлана Охріменко, громадськість та екоактивісти.

Метою акції є єднання України та збереження навколишнього середовища. Нащадки Тарасових дубів будуть висаджені по всій країні, і це не випадково, бо Кобзар для нашого народу став прикладом боротьби за незалежність та волю. Саме його твори надихають нас боротися та відстоювати своє. А саме дуб символ могутності та за своїм характером ніколи не гнеться – його не можливо зламати.

Місце створення «Алеї Незламності» було обрано не випадково, мальовнича пішохідна стежка в північній околиці Хортиці – шлях, яким у 1843 році прогулювався Кобзар.

Саджанці вирощені з жолудів правічних дубів Тараса Шевченка прикрасять частину стезі, якою, згідно з розповідями, ходив поет.

Як зауважив в.о. начальника Державної екологічної інспекції Південного округу Олег Бігдан: «В умовах сьогодення ця екологічна акція дає можливість долучитись до відновлення нашої рідної землі та зміцнення морального духу українців, бо, як відомо, острів Хортиця – колиска українського козацтва, а Тарас Григорович – духовний символ нашого народу».

 

«Борітеся – поборете!

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!»

Т.Г.Шевченко

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці