Нагадуємо про сувору заборону паління сухої рослинності та листя.

Щороку з наближенням тепла велика кількість громадян починає наводити лад на власних подвір’ях, прилеглих територіях, дачних ділянках та городах.

Згідно з чинним законодавством, ст. 20 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», ст. 27 ЗУ «Про рослинний світ», забороняється випалювання сухої рослинності або її залишків.

Державна екологічна інспекція Південного округу нагадує про сувору заборону паління сухої рослинності та листя. Інспекторами проводяться заходи, спрямовані на запобігання та виявлення випадків виникнення пожеж, їх розповсюдження та роз'яснювальна робота серед населення.

Варто зазначити, що при спаленні руйнується ґрунтовий покрив і всі поживні речовини, які є в ґрунті, знищується насіння і коріння рослин; пошкоджуються нижні частини дерев і кущів та верхні частини їх коріння.

У вогні гинуть корисні комахи, які зимують у верхніх шарах ґрунту, маленькі тваринки, горить і безліч різноманітного сміття, що суттєво посилює забруднення атмосферного повітря.

Добрі наміри при наведенні чистоти та порядку можуть мати згубні наслідки для довкілля і здоров’я людей. Навіть невелике загоряння на власному подвір’ї може перетворитись на гектари пожеж та загрожувати знищенням житлових будівель та життю людей.


Закликаємо не порушувати природоохоронне законодавство!


Сайт ДЕІПО   Facebook ДЕІПО  Telegram ДЕІПО

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці