Державна екологічна інспекція Південного округу продовжує виявляти порушників.

У період 29-30 квітня 2023 року у Запорізькій області було зафіксовано незаконний вилов риби.

Так, інспекторами 29 квітня в Запорізькому районі на території села Канівське виявлено громадянина, що встановив ліскову сітку на р. Дніпро та спіймав 6 сазанів та 2 карасі. Співробітниками Інспекції складено адміністративний протокол на правопорушника за ч.4 ст85 КУпАП, матеріали буде направлено до суду для розв’язання питання про притягнення особи до відповідальності та стягнення заподіяних збитків державі у сумі 25 398 грн, відповідно до норм чинного законодавства.

Крім цього, 30 квітня в Запорізькому районі на території селища міського типу Балабино, інспектори виявили ліскову сітку довжиною понад 100 метрів в Балабинській затоці, що є визначеним нерестилищем, в якій було 42 особини карася та 1 короп. Сума збитків завдана державі складає 66 565 грн. Матеріали справи за ознаками ч. 4 ст. 85 КУпАП передано на розгляд органів суду.

Нагадуємо, що ч.4 ст.85 КУпАП містить вичерпний перелік діянь, що належить до грубих порушень правил рибальства, зокрема:

- рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел.

Закликаємо не порушувати природоохоронне законодавство!

 

Працюємо над збереженням України!


Сайт ДЕІПО Facebook ДЕІПО  Telegram ДЕІПО 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці