Організовано навчання для співробітників Інспекції

Державною екологічною інспекцією Південного округу спільно з представниками Територіального управління Державної судової адміністрації в Запорізькій області організовано навчання щодо поводження з вибухонебезпечними предметами. Для проведення заходу було залучено представника вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.

З кожним днем Сили оборони України наближають нашу Перемогу, тому знання правил безпеки при поводженні з мінами та вибухонебезпечними предметами у разі їх виявлення є життєво необхідними при виконанні обов’язків інспекторами, які працюють на місцях ракетних ударів та на деокупованих територіях.

У ході заняття особливу увагу було приділено сучасним видам вибухових предметів, а також алгоритмам дій під час їх виявлення. Представник вибухотехнічної служби наочно продемонстрував вибухонебезпечні предмети та описав їх тактико-технічні характеристики. Також, було зазначено час дії та площі враження у разі вибуху.

В умовах воєнного стану питання безпеки набули особливої актуальності. Інспектори здобули нові знання та навички, що допоможуть орієнтуватися у небезпечних ситуаціях.

Зазначаємо, що у разі знаходження вибухонебезпечного пристрою заборонено:

·                        наближатися до предмета;

·                        пересувати його або брати в руки;

·                        розряджати, кидати, ударяти по ньому;

·                        розпалювати поряд багаття або кидати в нього предмет;

·                        приносити предмет додому.

Крім цього, необхідно негайно повідомити поліцію або службу з надзвичайних ситуацій.


Віримо в Перемогу!


Сайт ДЕІПО   Facebook ДЕІПО   Telegram ДЕІПО

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці