4 травня 2023 року у місті Житомир під головуванням т.в.о. Голови Інспекції Ігоря Зубовича відбулася розширена нарада Державної екологічної інспекції України

4 травня 2023 року у місті Житомир під головуванням т.в.о. Голови Інспекції Ігоря Зубовича відбулася розширена нарада Державної екологічної інспекції України, до участі у якій долучилися керівники територіальних та міжрегіональних територіальних органів Держекоінспекції.

🙌🏻Участь у нараді взяли начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко, народні депутати України: Олена Криворучкіна, Арсеній Пушкаренко, Тетяна Грищенко, Богдан Кицак, Артем Кунаєв, Олександр Матусевич, Тетяна Циба, а також в.о. Голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма та проєктний координатор з питань розвитку співробітництва і гуманітарної допомоги Посольства Естонії в Україні Анна Шинкаренко.

📄На порядку денному стояло питання про результати роботи Держекоінспекції, її територіальних та міжрегіональних територіальних органів за І квартал 2023 року, обговорювалося питання ефективності діяльності територіальних та міжрегіональних територіальних органів Держекоінспекції у частині здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів та державного ринкового нагляду.

🗂️У центрі уваги наради стояло питання про Діяльність Держекоінспекції та Оперативного штабу в умовах воєнного стану: З 24 лютого 2022 року одним з основних напрямків роботи Інспекції спільно з правоохоронцями стала фіксація фактів та нарахування збитків, завданих довкіллю внаслідок збройної агресії рф. Станом на 31 березня 2023 року спеціалісти Держекоінспекції більше ніж у 120 випадках залучались до проведення обстежень територій та об’єктів, що постраждали внаслідок агресії, в тому числі за січень – березень у 13 випадках. З початку бойових дій до правоохоронних органів передано 1509 матеріалів по випадках нанесення збитків, завданих навколишньому природному середовищу.

📃Також на нараді було презентовано Антикорупційну програму Державної екологічної інспекції України на 2023 – 2024 роки.

🤝🏼Державна екологічна інспекція України висловлює подяку колегам з усіх регіонів держави, керівництву Житомирської області, парламентаріям за ефективну зустріч, за відверту розмову, яка обов’язково матиме практичні наслідки у діяльності щодо здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів, за позитивну оцінку нашої роботи, за слушні поради та пропозиції.

Працюємо на Перемогу! 🇺🇦

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці