Проводиться контроль за водогосподарською ситуацією в басейні р. Дніпро Запорізької області

Співробітниками Державної екологічної інспекції Південного округу проводиться контроль за водогосподарською ситуацією в басейні р. Дніпро Запорізької області, а саме в Дніпровському та Каховському водосховищах у 12 контрольних створах.

2 травня 2023 року проведено вимірювання показників складу та властивостей поверхневих вод у верхньому б’єфі відповідно до гігієнічних нормативів якості води водних об’єктів для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення.

В ході проведених лабораторних досліджень виявлено незначне збільшення вмісту хімічного та біологічного споживання кисню, що перевищує гранично допустимі норми концентрації.

Варто зазначити, що дані відхилення загрози населенню не несуть та виникають через інтенсивний скид води, весняний паводок та руйнування на Каховській ГЕС, що тимчасово окупована.

Інспекторами відділу інструментально - лабораторного контролю проводиться постійний моніторинг показників складу та властивостей вод. Так, 05 травня 2023 були відібрані проби на нижньому б’єфі, результати будуть повідомлені додатково.


Сайт ДЕІПО  Facebook ДЕІПО  Telegram ДЕІПО

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці