Інспекцією надано роз’яснення правового статусу полезахисних лісових смуг, розташованих на землях сільськогосподарського призначення в адміністративних межах територіальних громад.

За ініціативи Державної екологічної інспекції Південного округу та за сприяння Запорізької районної державної адміністрації було організовано зустріч з головами територіальних громад Запорізького району з метою роз’яснення правового статусу полезахисних лісових смуг, розташованих на землях сільськогосподарського призначення в адміністративних межах територіальних громад.

В ході конструктивного діалогу представниками Інспекції надані відповіді на ключові питання щодо прав, повноважень та обов’язків органів місцевого самоврядування у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання та відтворення лісів.

Важливим аспектом стало роз’яснення правил утримання та збереження полезахисних лісових смуг, природних (лісових) ресурсів місцевого значення. Власниками яких є територіальні громади відповідно до ч. 7 ст. 37-1 та пункту 24 розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України.

За результатами зустрічі вирішено створити єдиний алгоритм дій при виявлені порушників природоохоронного законодавства.

Нагадуємо, ст. 65-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлено адміністративну відповідальність за знищення або пошкодження полезахисних лісосмуг та інших захисних насаджень.

Працюємо на збереження України!


Сайт ДЕІПО Facebook ДЕІПО Telegram ДЕІПО

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці