Інспекцією розрахована шкода за засмічення земель будівельними відходами та уламками бойових частин ракет і снарядів в Херсонській області

Наслідки численних злочинів росіян відчуватимуть покоління людей, навіть за межами держави. Українська земля в буквальному сенсі страждає від окупантів.

Відповідно до методики визначення розміру шкоди, завданої землі, ґрунтам внаслідок надзвичайних ситуацій та/або збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану затвердженої Міндовкілля співробітники Інспекції розраховують збитки завдані державі.

Від початку повномасштабної агресії російської федерації в Херсонській області шкода за засмічення земель будівельними відходами та уламками бойових частин ракет і снарядів станом на 01.05.2023 року склала понад 300 тис. грн.

Варто зазначити, що роботу інспекторів уповільнює часткова окупація  Херсонської області, масштабні мінування та постійні обстріли з боку ворога. Але обов’язково всі збитки будуть зафіксовані та розраховані, що дасть змогу притягнути рф до відповідальності за вчинені нею екологічні злочини та забезпечити компенсацію шкоди довкіллю та втрат екосистемних послуг, з використанням усіх форм матеріальної відповідальності за завдану Україні екологічну шкоду, зокрема через механізми репарації.

Сайт ДЕІПО Facebook ДЕІПО  Telegram ДЕІПО

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці