Нарада щодо загального стану атмосферного повітря міста Запоріжжя та його покращення

Представники Державної екологічної інспекції Південного округу взяли участь у нараді, яка відбулась 18 травня 2023 року в Запорізькій міській раді. До заходу долучились представники органів виконавчої влади, правоохоронних органів, прокуратури, органів місцевого самоврядування та громадськості.

Основним питанням було створення алгоритму дій щодо реалізації повноважень органів влади з метою припинення забруднення суб’єктами господарювання атмосферного повітря міста, пов’язаного зі специфічним запахом (йоду, паленої гуми, пластмаси тощо) та загального стану атмосферного повітря міста Запоріжжя та спільних дій з його покращення.

Крім цього, розглянуто стан впровадження Програми охорони довкілля щодо поетапного зниження викидів забруднюючих речовин суб`єктами господарювання м. Запоріжжя та Програми державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря агломерації Запоріжжя на 2022 – 2026 роки.

За результатами наради вирішили активізувати дії з реалізації вищезазначених програм та посилити контроль за станом атмосферного повітря в місті шляхом визначення локацій з ймовірними джерелами забруднення відповідно до звернень громадян.

Варто зазначити, що представники Інспекції беруть участь в робочих групах щодо реалізації та впровадження Програм та будуть залучені в заходах при становленні суб’єктів господарювання або локацій, які можуть бути порушниками природоохоронного законодавства.

Сайт ДЕІПО Facebook ДЕІПО   Telegram ДЕІПО

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці