Державна екологічна інспекція Південного округу забезпечила відшкодування завданих державі збитків у розмірі понад 193  тис. гривень.

Ще в 2018 році співробітники Інспекції виявили грубе порушення додержання вимог законодавства в сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів на одному з промислових підприємств Василівського району Запорізької області. В ході планової перевірки було встановлено, що внаслідок використання суб’єктом господарювання котлів KALVIS-500M (2 од.) у період з 27.02.2017 по 11.07.2017 включно здійснювались викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади, що є порушенням статей 10 та 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

За виявлене правопорушення, на підставі Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, затвердженою наказом Міндовкілля від 10.12.2008 № 639, розмір шкоди, завданої державі склав понад193 тис. грн.

Варто зазначити, що підприємство відмовилось добровільно сплатити збитки.

З метою повернення шкоди завданої державі Інспекція звернулась до органів прокуратури для притягнення порушника до відповідальності в судовому порядку.

Так, після 5 років судових тяжб постановою Центрального апеляційного господарського суду задоволено позовні вимоги в повному обсязі. У травні 2023 року металургійне підприємство відшкодувало завдані державі збитки, що склали понад 193 тис. гривень.


Сайт ДЕІПО  Facebook ДЕІПО  Telegram ДЕІПО

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці