Стягнуто за рішенням суду завдані державі збитки у розмірі 89869,91 грн.

Державною екологічною інспекцією Південного округу в травні 2020 року проведено позапланову перевірку щодо додержання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів комунального підприємства Нововоронцовської селищної ради Херсонської області. Перевіркою встановлено, що КП без дозволу на спеціальне водокористування надрами здійснювало забір води з 4 артезіанських свердловин з порушенням правил охорони водних ресурсів, чим порушено вимоги ст. ст. 44, 48, 49,70 Водного Кодексу України.

За виявлене правопорушення, на підставі Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та національне використання водних ресурсів розраховано розмір збитків завданих навколишньому природному середовищу, на загальну суму 89 869,91 грн.

Підприємство сплачувати завданні збитки у добровільному порядку відмовилось. У зв’язку з цим, представники Інспекції звернулися до Херсонської обласної прокуратури щодо пред`явлення позовної заяви в інтересах держави до суду.

Після довгих років судових тяжб, позовні вимоги до комунального підприємства Нововоронцовської селищної ради Херсонської області постановою Південно-Західного апеляційного Господарського суду задоволено. 

У травні 2023 року відшкодовано завдані державі збитки у розмірі 89869,91 грн.

Сайт ДЕІПО  Facebook ДЕІПО  Telegram ДЕІПО

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці