За результатами плідної співпраці Державної екологічної інспекції Південного округу та Запорізької обласної прокуратури виграно судову справу.

Державною екологічною інспекцією Південного округу в ході планової перевірки у 2018 році промислового підприємства в галузі паперового виробництва м. Запоріжжя виявлено порушення дотримання вимог природоохоронного законодавства. Під час перевірки встановлено, що на своєму промисловому майданчику підприємство здійснювало викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади, що є порушенням ст. 10 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», ч. 4 ст. 4-1 Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності».

Відповідно до Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, які заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, сума заподіяної шкоди становить понад 305 тис. гривень.

Підприємство сплачувати збитки у добровільному порядку відмовилось. У зв’язку з цим, представники Інспекції звернулися до Запорізької обласної прокуратури щодо пред`явлення позовної заяви в інтересах держави до суду.

Після судових тяжб, позовні вимоги до промислового підприємства м. Запоріжжя постановою Центрального апеляційного Господарського суду задоволено в повному обсязі.


Сайт ДЕІПО  Facebook ДЕІПО  Telegram ДЕІПО

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці