Нарада щодо стану протидії правопорушенням у сфері охорони атмосферного повітря та водних ресурсів.

За ініціативи та під головуванням керівництва Запорізької обласної прокуратури 26.05.2023 відбулась нарада керівників правоохоронних органів, державних органів, органів місцевого самоврядування, науковців та громадськості щодо стану протидії правопорушенням у сфері охорони атмосферного повітря та водних ресурсів.

Стан атмосферного повітря та водних ресурсів в Запорізькій області та м. Запоріжжя – це питання, яке турбує кожного громадянина та відповідні державні установи.

Основними напрямами роботи Інспекції, є заходи з державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства. Крім цього, проводиться робота з аналізу звернень громадян, що сприяє визначенню суб’єктів господарювання, внаслідок діяльності яких можливе забруднення атмосферного повітря.

Варто зазначити, що у зв’язку з тимчасовою окупацією частини області та ведення бойових дій, стан атмосферного повітря та водних ресурсів значно погіршився.

Наразі одним із пріоритетних напрямів діяльності Інспекції - є фіксація та розрахунок збитків довкіллю внаслідок збройної агресії.

В.о. начальника Державної екологічної інспекції Південного округу Олег Бігдан зазначив: «З метою пошуку шляхів вжиття дієвих заходів реагування Інспекцією планується створення робочої групи (комісії) для виявлення суб’єктів господарювання, діяльність яких може призводити до погіршення якості атмосферного повітря з залученням спеціалістів відповідних державних органів, правоохоронців, представників влади».

Крім цього, вирішено узгодити алгоритм дій задля виявлення порушників природоохоронного законодавства та створити групи мобільного реагування на запити громадян, щодо ситуації з погіршенням якості атмосферного повітря та водних ресурсів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці