Надано коментар для німецьких документалістів про факти та наслідки підриву Каховської ГЕС в Запорізькій області.

 

Журналісти німецького суспільного мовника ARD звернулись до Державної екологічної інспекції Південного округу задля роз’яснень щодо екологічної катастрофи, яка виникла в наслідок дій країни агресора.


Підірвавши дамбу Каховської ГЕС, яка налічувала понад 18 кубічних кілометрів води, ворог спричинив затоплення значних територій нижче за течією й обміління водосховища вище. Затоплені десятки населених пунктів.


«Через значне зменшення рівня води у Каховському водосховищі відбувається критичне обміління водно-болотних угідь, озер та заток вздовж берегів р. Дніпро, заплави о. Хортиці, Дніпровської гряди та НПП «Великий Луг», що неодмінно призведе до негативних екологічних наслідків, за яких стануться незворотні зміни в навколишньому природному середовищі» - наголосив в.о. начальника Державної екологічної інспекції Південного округу Олег Бігдан.

Крім цього, зазначено, що спеціалістами Інспекції щоденно проводиться вимірювання рівня кисню в р. Дніпро та моніторинг прибережних зон з метою виявлення можливих осередків замору водних біоресурсів.

 

Сайт ДЕІПО Facebook ДЕІПО Telegram ДЕІПО

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці