Державна екологічна інспекція Південного округу проводить роботу з нагляду (контролю) щодо виконання вимог Державних санітарно-протиепідемічних правил і норм щодо поводження з медичними відходами

.


Так, за перший квартал 2024 року закладами охорони здоров’я Запорізької області передано обсягом майже 14 тонн медичних відходів на утилізацію.


Інспекція нагадує, що виконання умов законодавства України у сфері поводження з медвідходами є обов’язковим для закладів охорони здоров’я незалежно від форми власності. 


Згідно з встановленими нормами, медичні відходи повинні піддаватися обов'язковій утилізації та знешкодженню з використанням безпечних технологій.


Недотримання вимог щодо правильного поводження з медичними відходами може призвести до серйозних наслідків для здоров'я населення та стану навколишнього середовища.


Сайт ДЕІПО (https://www.pivden.dei.gov.ua/)🇺🇦 Facebook ДЕІПО (https://www.facebook.com/stateecoinspsouthcircle)🇺🇦Telegram ДЕІПО (https://t.me/+vRDDTMlbUZBjYjE6)🇺🇦 ЕкоЗагроза (https://ecozagroza.gov.ua/report)

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці