В ході планової перевірки Вільнянської міської ради Запорізької області Спеціалістами Державної екологічної інспекції Південного округу встановлено факт нанесення шкоди навколишньому природному середовищу.


✅Визначено, що посадовими особами не вжито заходів для попередження негативних наслідків шкідливого впливу на територію природно-заповідного фонду, а саме відсутнє проведення заходів з організації охорони та захисту зелених насаджень від незаконних рубок.


🌳Інспекторами виявлено 144 дерева породи «в’яз», пошкоджених невстановленими особами до ступеня припинення росту на території ентомологічного заказника місцевого значення. 


🪵За розрахунком, згідно з Таксами для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд внаслідок незаконної рубки або пошкодження дерев та рослин, сума шкоди становить понад 6,4 млн грн.


✉️Матеріали передано до правоохоронних органів.Сайт ДЕІПО (https://www.pivden.dei.gov.ua/)🇺🇦 Facebook ДЕІПО (https://www.facebook.com/stateecoinspsouthcircle)🇺🇦Telegram ДЕІПО (https://t.me/+vRDDTMlbUZBjYjE6)🇺🇦 ЕкоЗагроза (https://ecozagroza.gov.ua/report)

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці