Державна екологічна інспекція Південного округу нагадує про заборону збуту Червонокнижних рослин.

В ході заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства інспектори виявили порушення порядку придбання та збуту об`єктів рослинного світу, занесених до «Червоної книги України».

Так, на території «Критого ринку» м. Запоріжжя виявлено особу, яка здійснювала торгівлю «цибулею ведмежою», чим порушила вимоги ст. 7 Закону України «Про Червону книгу України», ст. ст. 9,10 Закону України «Про рослинний світ».

З урахуванням викладених обставин, суд застосував до громадянки адміністративне стягнення у вигляді штрафу у межах санкції ч. 2 ст. 88-1 КУпАП.

Нагадуємо, торгівля лікарськими і декоративними видами рослин та їх частинами (корені, стебла, плоди тощо), зібраними у порядку загального використання природних рослинних ресурсів, забороняється.


Довідково.

В Україні «цибуля ведмежа» (черемша) стала рослиною, яка перебуває на межі зникнення, у Червону Книгу вона потрапила ще у 1980 році.

Покарання за незаконний збір і продаж черемші передбачений ч. 2 ст. 88-1 та ст. 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Штраф складає від 340 до 1700 гривень з конфіскацією товару.

За окремо зірвану стеблинку черемші штраф складає 62 гривні.



Сайт ДЕІПО  Facebook ДЕІПО Telegram ДЕІПО

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці